Taking too long? Close loading screen.

Arkiver

om os

HVEM ER VI?

Cleantech Aqua A/S er en virksomhed, som arbejder inden for spildevandsrensning og vandbehandling. Vi beskæftiger os med udvikling og produktion af anlæg til rensning og genbrug af vand fra industri. Ud over det udvikler vi overvågningsprogrammer til vaskeanlæg, vandbehandlingsanlæg, rensningsanlæg samt rensekvalitet.

"Vores mål er at producere anlæg som overholder nuværende krav, krav der kommer, og krav der kan tænkes at komme langt ud i fremtiden. Med andre ord vi vil være de bedste, og dem der er forrest."

HISTORIEN 

Der ligger en interessant historie forud for oprettelsen af Cleantech Aqua. Mogens (administrerende direktør) har arbejdet med vand og vandrensning i over 30 år og var også med, da det første biologiske rensningsanlæg til bilvask blev sat i drift i Danmark. Det var tilbage i 1998. Han skulle tage sig af det og vedligeholde det. Det indebar, at han kravlede ned i brøndsystemerne, stod der i skidt og møg og rensede pumper og skiftede diffusionsrør i en halv meter vand mindst 2 gange om året. Han var sikker på, at det kunne gøres smartere og mere sikkert.

Da han er praktiker og gør det selv-typen, tænkte han på, hvad man kunne lave om for at forbedre anlægget og arbejdsforholdene for montørerne. Han byggede hans eget anlæg og testede hans ideer på anlægget. De forbedringer præsenterede han for producenten af anlægget. Men der var ingen respons på det – det var jo ikke dem, der skulle arbejde under disse forhold.

"Vi skal lave noget, der ikke går i stykker, og noget man ikke skal stå nede i et hul og reparere."
Mogens Rasmussen

Mogens besluttede sig for, at han selv skulle prøve at lave et rensningsanlæg, som var smartere, og som ikke krævede alt det vedligehold, som anlæggene gjorde i hans gamle job. Med afprøve-fejlretning og testmetoder har han lært, hvordan anlægget skal hænge sammen for, at anlæggene kan rense spildevand optimalt – f.eks. hvad for nogle dele, produkter og teknologier han skal bruge for, at anlæggene kræver så lidt opmærksomhed som muligt og driftsomkostningerne reduce

TI SKRIDT FORAN

Man kan sige, at Mogens var mange år foran med bæredygtig tankegang. Ideen med genbrug af vand har presset på i mange år. Cirkulær økonomi kaldte han for Cradle to Cradle (Vugge til vugge) konceptet. Det var en produktionsteknologi, hvor meningen var, at de forskellige komponenter i anlægget havde en umådelig holdbarhed eller kunne renoveres til nye dele, så forbruget og affaldsmængden kunne reduceres.

CLEANTECH AQUA A/S I DAG

De anlæg vi bygger i dag er et resultat af mange års praktisk erfaring. Og vi er slet ikke færdige med udviklingen. Vi tænker hele tiden på, hvordan vi kan udvikle processer, sammensætninger af teknologier, optimering af byggeprocesser, materialevalg og minimere miljøbelastning.

Alle disse parametre tilsammen sørger for, at vi kan designe anlæg, som renser spildevandet, så det kan genbruges i så mange applikationer som muligt. Det giver en stor besparelse og dermed et kæmpe afkast og lav tilbagebetalingstid.

Previous slide
Next slide

Du er velkommen til at komme forbi. Vi vil gerne snakke med dig og vise dig rundt på værkstedet.

Scroll to Top
Scroll til toppen