Taking too long? Close loading screen.

Arkiver

TRANSPORTBRANCEN

 
En perfekt vask kræver perfekt vand. 

Anlægget renser og genbruger vand til alle formål i transportbranchen, f.eks. vask af: personbiler, tog, bus, lastvogne, kraner, entreprenørbiler, fly, osv.

Vandet renses biologisk med MBBR teknologien. For transport inden for fødevare og levende dyr leverer vi et rensningsanlæg, der renser spildevandet inden det ledes væk – eventuelt til recipient.

HVAD FÅR DU, HVIS DU VÆLGER VORES ANLÆG?

 
 
RENE FLOTTE KØRETØJER

Genbrugsvandet er lige så klart som drikkevand. Så dine biler bliver flotte og rene uden ris og kalkpletter.

Anlægget renser dit spildevand til den her kvalitet uendeligt.

 
 
EFFEKTIV & BESPARENDE LØSNING

Anlægget genbruger 100 % af det tilført spildevand. Samtidig kan du vælge at tilsætte regnvand, som er jo gratis. (Regnvand kompenseret for det vand, som bliver trukket væk under vask.)

Der udledes ikke spildevand til kloak det meste af året.*

Note: Hvis du tilfører ekstra vand til det lukkede kredsløb, så renser anlægget vandet og leder alt som er i overskud til kloak.

* Der er lidt afledning til kloak i frostvejr, når der er salt på veje.

BÆREDYGTIG PROFIL

Kunder kræver bæredygtige serviceydelser og varer. 

Med anlægget får du også en dokumentation og konkrete tal på hvor meget du reducerer dit forbrug af friskvand hver eneste dag. Så du kan bevise dine kunder at du altså gør en forskel!

 
INGEN DAGLIG VEDLIGEHOLD

Anlægget er selvrensede.Det er kun en gang om ugen du skal tjekke og rense en pumpe. Vandet i anlægget skal aldrig skiftes.

Du behøver ikke at tilsætte bakterier. De kommer af sig selv. Under optimale forhold er anlægget lugtfrit, så du får bedre arbejdsmiljø i din vaskehal.

 
 
 
ONLINE SERVICE & KONTROL 24/7

Du sparer udgifter på serviceturer, fordi vi kan servicere anlæggene online. Op til 90 % fejl på anlæg kan vi reparere online via vores styrringsprogram!

Takket til programmet kan du også altid se om vaskehallen er i brug og hvor mange biler der blev vasket.

 
 
FÆRRE tømninger af slamtank & uden olieudskiller

Renseteknologien i anlægget reducerer mængden af slam med 80 %. Du skal derfor ikke tømme din slamtank så ofte, som du plejer.

Anlægget fjerner olie, der kommer fra vasken. Det vil sige, at du undgår alle problemer med olieudskiller.

 

Samlet besparelse

Udgifter til drikkevand
Udledningsafgift på spildevand
Afgifter på tømning og inspektion af olieudskiller
Udgifter på afhenting af slam
Udgifter på kemi

INFO OM ANLÆGGENE TIL TRANSPORTBRANCHEN

BESKRIVELSE AF ANLÆG

Anlægget er bygget på en galvaniseret 20 fods platform, og huset er monteret af isolerede sandwichplader.

Anlæggets mål er som standard 606 x 244 x 259 cm (L x B x H).

Anlægget indholder: en bioreaktor, to eller fire sandfiltre, en buffertank og en eltavle.

Anlæg opbygget med isolerede sandwichpaneler.
Isolerede anlæg opbygget med sinus paneler.
Previous slide
Next slide
RENSNINGSPROCESSEN

Spildevandet fra vask ledes gennem en rande (1) til en sandfangstank (2), som sedimenterer de støreste og tungeste materialer som sten og sand. Efterfølgende løber spildevandet til en brønd (3), hvorfra bliver det pumpet op til en bioreaktor (4). I bioreaktoren forgår den biologiske rensningsprocess ved hjælp af MBBR teknologien (læs mere om MBBR teknologien her).

Der findes bakterier som under optimale forhold “spiser” den organiske forurening i spildevandet. Fra bioreaktoren ledes vandet gennem to eller fire sandfiltre (5) (antallet afhænger af mængden af forurening), der fjerner de sidste partikler i vandet. Bagefter ledes vandet til en buffertank (6), hvor det opbevares indtil, det bliver brugt til vask igen. Sådan cirkulerer spildevandet/vandet i anlægget uendeligt.

Skema af et rensningsanlæg til genbrug af spildevand.
Hvis der opsamles regnvand

Hvis der er regnvandsopsamling med til anlægget, pumpes regnvand fra en isolerede tank (7) der står ved vaskehallen direkte til buffertank (6). Regnvandet kan også ledes til bioreaktoren (4) for at det blive renset inden det bliver i buffertanken blandet med genbrugsvandet.

Regnvandet supplerer det vand der blev trukket væk under vask eller har fordampet.

Skema af et rensningsanlæg til genbrug af spildevand, med regnvandsopsamling.
Hvis der ikke findes brøndsystemer

Hvis der ikke findes brøndsystemer (underjordiske sandfangstank) pumpes spildevandet fra randen (1) til en overjordisk sandseparator som står ved siden af anlægget. Sandseparatoren separerer spildevandet fra partikler inden det efterfølgende løber i bioreaktoren og bliver renset biologisk.

MBBR TEKNOLOGIEN

Teknologien brugt til spildevandsrensning i anlæggene er Moving Bed Biofilm Reactor (MBBR). Spildevandet renses ved hjælp af bakterier som lever på bærer der bevæger sig rundt i bioreaktoren. Bakterier ‘spiser’ organisk forurening i spildevandet.

Det er den samme teknik af rensning som der forgår i vandløb i naturen. Der ikke bruges kemikalier eller andre stoffer til rensning af spildevandet i anlæggene. Der tilsættes kun ilt og omrøring. Teknologien er derfor meget miljøvenlig.

Du kan læse mere om MBBR teknologien:  her.

Bakterierbærer

Dokumenter til download

Vi står klar til at hjælpe dig på vej

har du spørgsmål?  Ring til os eller skriv til os via formularen.

Scroll to Top
Scroll til toppen