Taking too long? Close loading screen.

Arkiver

MOVING BED BIOFILM REACTOR (MBBR)

DEN BIOLOGISKE PROCES

I en bæk er der sten og andre fragmenter, som bakterier kan sætte sig på. Det er det slimede lag, man mærker, hvis man træder på disse sten. Bakterierne udnytter den ilt vandet beluftes med ved, at det løber hen over småfald, stryg og sten, som ligger i vandløbet.

pexels-photo-1333396
Bakterierbærer
MBBR TEKNOLOGIEN

Med MBBR teknologien udnytter og dyrker vi disse bakterier, som lever af forureningen. Ilten tilsættes for at opretholde bakterierne, som bruger store mængde ilt, så de kan omsætte forureningen til uskadelige stoffer.

Der etableres et kunstigt bæremedia i bioreaktoren (erstatning for stenene), som både beskytter og danner opholdsted for bakterierne.  Mængden af bæremedia beregnes efter kundens behov.

Bakterierne har den egenskab, at de accelererer eller decelererer i forhold til forureningsgraden, bioreaktoren belastes med. De kan fordobles eller halveres i antal på kun 20 minutter – dermed tilpasser rensningen sig forureningen. Det betyder, at bakterier kommer af sig selv, og man behøver ikke at tilsætte bakterier.

Det faste bæremedie med bakterier på er i bevægelse under iltning og omrøring i bioreaktoren. Beluftning og omrøring sker med vores egen beluftningsgenerator, som omdanner atmosfærisk luft til opløst oxygen.

Omrøring i bioreaktoren. Længere fremme i videon kan  man se bærermedier ved væggen af bioreaktoren.

Selvrensende

Omrøringen medvirker samtidig til selvrensning af mediet. Det betyder, at bæremediet og bioreaktoren ikke skal renses. De bakterier, som er udtjent og døde frigives i vandet, så de kan fjernes automatisk i et efterklaringsfilter. Hele renseprocessen styres automatisk og kan følges online 24/7.

Reducering af slam, COD og BOD

Den enorm høje effekt på MBBR anlæg mindsker mængden af slam, COD og BOD med op til 80 %. Samtidig fjerner processen også eventuelle tungmetaller fra vandet, så kravværdierne overholdes med over 80% bedre resultat end kravet til udledning.

Scroll to Top
Scroll til toppen